ef_barnarizs_500g

Barna rizs

500 g

A barna rizs abban különbözik a fehértől, hogy a szemek külső, tápanyagban gazdag burkát nem csiszolják le. A makrobiotikus táplálkozás szerint ez a gabonák királya.
Elkészítési javaslat: háromszoros mennyiségű forrásban lévő natúr vega-mixes, enyhén sós vízben 1 órán keresztül főzze puhára.

ef_barnarizsliszt_500g

Barna rizsliszt

500 g

Barna rizsből készült liszt. Ajánljuk, krémek, szószok, főzelékek sűrítéséhez. Lisztérzékenyek is fogyaszthatják, mert feldolgozása szeparáltan történik a glutén tartalmú gabonáktól.

eccobulgur

Bulgur

500 g

Keleti országokban közkedvelt étel. Hagyományosan napon szárítják zöld búzaszemből (búzatöret). Előfőzött.
Elkészítési javaslat: kétszeres mennyiségű vízben - 10-15 perc alatt puhára főzzük. Ajánljuk önállóan köretnek, vagy salátának

eccohajdina

Hajdina, hántolt

250 g

A hajdina az egyik legtáplálóbb, legértékesebb gabona. Túlnyomóan yang, erőteljes testmelegítő.
Elkészítési javaslat: felhasználás előtt mossuk meg alaposan, majd háromszoros mennyiségű vízben kb. 25 perc alatt puhára főzzük. Köretként fűszerekkel, hagymával ízesítve, zakuszkával keverve, vagy édesen mézzel,...

kuszkusz

Kuszkusz

500 g

Az észak-afrikai országok tradícionális eledelének alapja az acélos durumbúza darája.
Elkészítési javaslat: a kuszkuszt másfélszeres mennyiségű, lobogó, zöldfűszeres vízbe öntjük, lehúzzuk a tűzről és fedő alatt 10 percig pihentetjük. Párolt zöldségekkel, sült (gabona)hússal összekeverve tálaljuk

ecoovöröslencse

Vörös lencse

250 g

Elkészítési javaslat: Felhasználás előtt mossuk meg alaposan és távolítsuk el a sérült szemeket, valamint a szennyeződéseket. A többi szárazhüvelyessel ellentétben nem szükséges éjszakára hideg vízben áztatni, valamint a főzési ideje is lényegesen rövidebb, körülbelül 10-20 perc, amely alatt pürés állagú lesz.