Cikkek

Tönköly fasírt

ecco web recept 4Tönköly fasírt

Hozzávalók:

  • 0,50 kg tönkölybúza,
  • nagy fej vöröshagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma, olaj,
  • ízlés szerint só, köménymag, koriander,
  • kurkuma, zöld petrezselyem, zöld zellerlevél,
  • zöld lestyán (télen mindent por alakban teszünk bele a masszába).

Elkészítés:

Előző este a tönkölyt beáztatjuk.
Másnap megfőzzük, kevés ideig duzzasztjuk a gázláng elzárása után, majd a felesleges vizet leszűrjük.
Húsdarálón ledaráljuk, ha lágynak bizonyul, zabkorpával sűrítjük.
A fenti füszereket és a megdinsztelt vörös- és fokhagymát hozzáadjuk. Jól elkeverjük, olajozott korpával meghintett tepsibe terítjük.
A 4 evőkanál darált lenmagot vízzel lágy masszának megfőzzük, kurkumát teszünk bele, ezzel elsimítjuk a fasírt tetejét.
Sütőben addig sütjük, míg a széle piros lesz.

 

 

 

 

Jó étvágyat!